Hem

Välkommen till Stoppa!

En möbeltapetseringsverkstad i Borgå

Verhoomo Stoppa finns i västra Borgå, i det gamla vackra Söderveckoski, i närheten av Borgå centrum och Sibbo.

Jag som driver företaget heter Eva Jägerholm-Brunberg. Jag har avlagt mästarbrevet och har jobbat med möbler sedan 10 år tillbaka.

Verhoomo Stoppa finns i västra Borgå, nära Borgå och Sibbo. Verhoomo Stoppa grundades 2014. Namnet kommer från det svenska verbet ”att stoppa”. I kombination med det finska ”verhoomo” blir namnet tvåspråkigt.

Här får du hjälp med alla tapetseringsarbeten, allt från byte av möbeltyg till återuppbygge av hela stoppningen.

 

Både nya och gamla möbler är varmt välkomna!

Ny stil med nytt tyg

Hantverk

Jag arbetar både med traditionella och moderna material och metoder, allt beroende på möblens ålder. - att   Jag använder material och tyger av hög kvalitet av pålitliga leverantörer.

Att stoppa om och beklä en möbel är ett jobb där man bör fundera på vilka lösningar och arbetsskeden som passar bäst just för den ifrågavarande möbeln.

Inom möbletapetsering används många material och tekniker, vars korrekta användning kräver både erfarenhet och yrkeskännedom.

Unika möbler

Möbeltapetsering är ett kreativt hantverk som gör det möjligt att tillverka enskilda unika möbler eller hela möblemang.

Du kan själv välja material, mönster och färg, så det passar ditt eget hem.

Har du en gammal möbel?

Har du en möbel som du vill bevara? Då kan det löna sig att stoppa och klä om den.

Gamla stolar och soffor har ofta en stomme av trä. Även om stoppningen och tyget har sett sina bästa dagar, kan man få möblerna vackra och fina igen, genom att se över dem och restaurera dem med rätta material och arbetsmetoder.

Genom att reparera och klä om du får en möbel som passar just dig och ditt hem!

Inspirationsbilder

Bekanta dig och bli inspirerad!

Nya bilder av färdiga arbeten från vekstaden och olika arbetsfaser hittar du på sociala medier. Följ gärna!

Instagram

Facebook

Eva Jägerholm-Brunberg
Om mig

Jag har avlagt mästarexamen inom tapetseraryrket. Som bakgrund och stöd till hantverkaryrket har jag en magisterexamen med huvudämne i konstvetenskap.

Jag har så långt jag kan minnas varit intresserad av gamla föremål och historier kring dem. Mitt barndomshem var fullt av saker och gamla skatter. De värdesattes, användes och reparerades.

En av de spännande grejerna med mitt yrke är alla de minnen, historier och berättelser som hör ihop med möblerna: alla som suttit i stolarna, barn som har vuxit upp bland dem, sagor som lästs i dem, upplevd sorg och lycka.

Samtidigt uppskattar jag det hantverk och det tålamod som krävts för att göra dessa. Alla dessa tusen arbetsmoment, stora som små, har en egen orsak och uppgift. Jag vill lära mig mer om arbetsmetoderna och materialen, och jag känner mig så tacksam, glad och stolt över att få vara en liten del av detta. ❤️

-Eva

Kontakta mig

Jag svarar gärna på funderingar och frågor gällande omklädsel av dina möbler! Du hittar mina kontaktuppgifter här.